fredag den 2. december 2011

en rubber med rullepølle

Rullepølse, se Pølser.
Rullepølsepresse, se Slagteredskaber.

D. 2. december og låge nr 2 i Dansk Husmoderleksikon skal åbnes.

Min veninde Stine siger (måske lidt rødvinspåvirket) "Jeg brænder for syltning!" Jeg foreslår, at hun skriver et gæsteindlæg, men det må blive en anden dag, siger hun.

Så det bliver rullepølse som andetvalg. Jeg har et slag til at ligge i fryseren, som jeg gerne vil lave til rullepølse, men mangler en rullepøsepresse (Sikke et SKØNT ord!) - sig det igen! RULLEPØLSEPRESSE.
Men det indlæg gemmer jeg også i "nice to have" kassen til når det hele spiller med optøet slag, friske krydderurter og det rette Slagteredskab...

Fra rullepølse (pålæg) til brødet det lander på med et par syltede asier på toppen (Stine leverer senere!). Og fra brødet til den grundlæggende ingrediens i ethvert godt rugbrød. SURDEJ. værs'go.

Surdejg (hjemmelavet), den syrnede, rå rugbrødsdejg, der hensættes til en senere Bagning, til Syrning af Brøddejgen. For at holde S. frisk, indgnides den med Salt, ligesom en, som Regel korsformet, Fordybning over Dejgen fyldes med Salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar