Ja ja, det er jo onsdag, sååå man skulle da være et skarn, hvis man ikke kunne drikke et par glas julepunch. Og til og med en rigtig god en af slagsen. Så stor tak til Kringlen og de nedarvede opskrifter - bloggen modtager som tidligere nævnt gerne relevante gæsteindlæg. Så se frem til opskriften på hjemmelavede æbleskive (der ikke klasker sammen og ikke kommer fra en pose Daloon, der er "hjemmebragte" (sorry for den virkelig dårlige joke!!)). Jeg glæder mig i hvert fald :)
Som lovet i gårsdagens indlæg, er det drikkevarerne der er i fokus i dag. Det danske husmoderleksikon skriver følgende om servering af drikkevarer:
Drikkevarer (Temperering af Vin, se Hede Vine, Hvide Vine og Røde Vine). Evt. Cocktails serveres skænket i Glas, efterhaanden som Gæsterne ankommer. Et Glas Øl el. Vin til Middagens første Ret kan skænkes umiddelbart inden Gæsterne gaar til Bords. Vin skænkes fra Gæstens højre Side. En Serviet lægges omkring Flasken. Ved privat Selskabelighed administreres Bordvinen sædvanligvis af Selskabets Herrer. Kaffe efter Middag serveres som oftest i Opholdsstuen og skænkes, efterhaanden som den serveres. Sukker og Fløde anbringes paa samme Bakke. Likør og Glas dertil paa en anden Bakke. Under Maaltidet holdes Døre til andre Stuer lukkede, saa der kan luftes ud, tømmes Askebægre, ordnes Puder m. v. Kort før Maaltidet er forbi, tændes Lys i Stuerne og Dørerne aabnes.
Jeg skal da vist ud og have købt nogle flere bakker...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar