torsdag den 7. juni 2012

Middelhavskøkkenet møder den danske sommer

Grønne linser... er sunde... Siger den snart færdiguddannede PB'er i ernæring og sundhed. Gaaaab... Hvis man kun skulle spise, hvad der er sundt, for ens sundheds skyld. Så tror jeg slet ikke jeg gad spise.

Men grønne linser i skøn harmoni med frisk mynte, saftig melon, økologisk citronskal og -saft, smagfuld jomfru olivenolie - krydret med indre billeder af azurblåt hav, sandstrande og duftene fra bazaren - OG toppet godt op med dansk sommergrønt: Spændstige agurker, bitre radiser og sprødt hjertesalat.

For søren hvor bliver jeg GLAD :)

Dertil en masse mundfylde i form af brune champignon fyldt med finthakket champignonstok, hvidløg, persille, basilikum og citronskal. Plus lidt citronsaft, olie, salt og peber.



Vigtig viden - ligegyldig info?

Linser, Frøene af en med Vikke nærbeslægtet Bælgplante, som særlig dyrkes i Middelhavslandene. L. er linseformede (rundagtige og fladtrykte, men tykkest paa Midten), af Farve graa, grønne eller rødbrune. L. er meget rige paa Protein, Stivelse, Fosfor, Jern og B1-Vitamin og maa betegnes som et værdifuldt og relativt billigt Fødemiddel. (Dansk Husmoderleksikon, 1949)

Svar: vigtig viden. Synes jeg. Konklusionen på denne blog: Linser er sunde, velsmagende i den rette forklædning, billige og dejligt mættende. Min mave er i hvert fald glad og godt tilfreds lige nu. Det er mine smagssanser også.

Middelhavskøkkenet møder den danske sommer. Og glæde samt god mavefornemmelse opstår!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar